Iratmegsemmisítők szakszerű karbantartása

2023. október 13.

Iratmegsemmisítők szakszerű karbantartása bevezető

Rendszeres karbantartás = problémamentes üzemeltetés és hosszú élettartam

Az iratmegsemmisítők optimális teljesítményük biztosítása és idő előtti elhasználódásuk megakadályozása érdekében rendszeres karbantartást igényelnek.  

A gép karbantartása roppant egyszerű feladat, amely néhány perc alatt elvégezhető. A rendszeres gondoskodás növeli az iratmegsemmisítő hatékonyságát és meghosszabbítja a vágókéseinek élettartamát

578_273-levegő-no

Az iratmegsemmisítők sűrített levegővel történő portalanítására jó ötletnek tűnhet, mégsem javasoljuk! 

Vigyázat, a levegő spray hajtógáza a vágókés hőjétől begyulladhat, súlyos személyi sérülést és anyagi kárt okozhat! 

A vágókések portalanítására megfelelő gyakoriságú olajozás mellett egyáltalán nincs szükség. Az olaj leoldja a papírport a késekről és az a darálékkal együtt távozik a készülékből. 

A gép infravörös érzékelőinek tisztítására használjunk alkohollal vagy tiszta vízzel finoman átitatott fültisztító pálcikákat.

 

Fellowes-Shredders-Oil

Az iratmegsemmisítők karbantartásának a leglényegesebb eleme a vágókések olajozása. Az olajat közvetlenül a vágókésekre kell csepegtetni, majd az iratmegsemmisítő késeit néhányszor oda-vissza irányba járatva az olajat elteríteni.

A gép olajozását minden kosárürítésnél, de legalább havonta kétszer ajánlott minden iratmegsemmisítőn elvégezni. Konfetti-vágó készülékek esetén különösen fontos ennek a betartása!

Több kiszerelésben is forgalmazunk kifejezetten iratmegsemmisítőkhöz gyártott karbantartó olajakat.

Karbantartó olajak >>>

 

Fellowes-Shredders-Waste-Bags

Az iratmegsemmisítő környezetének tisztántartása érdekében a gép működtetése során képződött hulladékpapírt javasolt hulladékzsákba gyűjteni, ezzel könnyítve és tisztává téve a hulladéktartály ürítését és megakadályozva a papírpor levegőbe kerülését.

Hulladékgyűjőzsákok minden készülékéhez >>>

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Rendben