Minden korábbinál jobban ráfekszik a magyar piacra a Netflix

2019. október 7.

A Netflix által nyújtott szolgáltatások egy része 2016. januárja óta hivatalosan is elérhető hazánkban, de azt azért túlzás lenne állítani, hogy az amerikai cég különösebben elkényeztette volna a magyar felhasználókat. Most viszont változik a helyzet, hiszen az online streamingre, illetve tartalomgyártásra fókuszáló vállalat minden korábbinál komolyabb magyar nyelvű támogatással bővíti szolgáltatásait, azaz elindítja lokalizált verzióját hazánkban.

Magyar szinkron, magyar felirat

Ennek értelmében 2019. október negyedikétől a Netflix felhasználói felülete elérhető lesz magyar nyelven is, épp úgy, mint az ajánlók, a filmek és sorozatok leírásai. Székely Dorottya, a Netflix EMEA régióért felelős content marketing menedzsere kérdésünkre elárulta, hogy a magyar nyelvű felirattal megtámogatott tartalmak száma jelentős mértékben bővül, például az összes Netflix Originals típusú film, sorozat vagy magazinműsor kap végre magyar nyelvű feliratot. Ezzel párhuzamosan ráadásul a legnépszerűbb tartalmak magyar szinkronnal is megtekinthetővé válnak.

Az is kiderült, hogy mindez sajnos nem egyik napról a másikra történik, hiszen a licencelt tartalmak esetében például egyesével kell megállapodniuk a jogtulajdonosokkal, és többek között jelenleg is ezen dolgoznak a cég munkatársai. Mindenesetre az jó hír, hogy a szolgáltatások kibővülése nem jár áremelkedéssel.

Magyar gyártású anyagok

Más hasonló profilú cégeknél volt rá példa, hogy a magyar leányvállalat forgatott szerializált remake tartalmat. Elég például az Aranyélet című sorozatra gondolni, amely mostanra komoly nemzetközi karriert is befutott. Kíváncsiak voltunk, hogy a Netflixtől is számíthatunk-e valami hasonlóra, és azt a választ kaptuk, hogy ilyen irányú tervei jelenleg nincsenek a cégnek. Székely Dorottya elmondta, hogy a Netflix egyébként kifejezetten szeret Magyarországon forgatni, mert a szakmában nagyon komoly elismertségnek örvendenek a hazai szakemberek.

Hazánkban készült a The King, a Witcher vagy a Halál Angyala, sőt jelenleg a Barbárok felvételei is Budapest közelében zajlanak. Magyar tartalmak is kerülnek fel a katalógusukba, hiszen a tervek szerint év végéig 50 magyar címmel bővül majd a kínálat. Érkezik például a Saul Fia, vagy a Ruben Brandt, a gyűjtő (ez szinte a világ összes országában elérhetővé válik), de visszanyúlnak olyan sikeres magyar filmekhez is, mint a Csak szex és más semmi.

Egyre több gyártó lép színre 8K felbontású televízióval és az már most látszik, hogy a 8K tartalomszolgáltatás elsősorban az online streaminggel foglalkozó vállalatokra hárul majd, az 5G hálózatok megjelenésével pedig a megfelelő sávszélességgel kapcsolatos problémák jelentős része megoldódhat. A Netflix kulcsszerepet játszik és játszott a 4K HDR tartalmak népszerűsítésében, hiszen a vállalat kínálatában már jó ideje jelen vannak az ilyen típusú anyagok. Ezek után adná magát a dolog, hogy a cég a 8K elterjesztéséből is kivegye a részét. Azonban ezzel kapcsolatos kérdésünkre konkrét megerősítést nem kaptunk, csak halvány utalást arra, hogy a cégnek vannak tervei az 5G technológiával, de az egyelőre még homályban maradt, hogy mi.

Írta: elefant
Forrás: PROHARDVER! 2019-10-04 17:24

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Rendben