Már a küszöbön kopogtat a GeForce GTX 1660 Ti

2019. február 12.

A gyártók elkezdték szállítani a terméket, amivel a specifikációk ki is derültek.

Egy ideje nem titok, hogy érkezik egy GeForce GTX 1660 Ti jelzésű VGA, amely már a küszöbön áll, és gyakorlatilag a startpisztoly eldördülése tartja vissza csak a bemutatkozástól. Az efféle, viszonylag pénztárcabarát VGA-k esetében jellemző, hogy a gyártók hamar elkezdik szállítani a csomagokat az üzletek felé, de ezt általában próbálják titokban tenni. Szerencsére vagy sajnos (kinek éppen melyik az érdeke) ez most nem jött össze, ugyanis a dobozokról kezdenek szivárogni a kémfotók, így a specifikációk sem maradhattak titokba, amelyeket az alábbi táblázatban összegeztünk:


NVIDIA GeForce GTX sorozat (Turing architektúrával) Típus 1660 Ti
GPU kódneve: TU116
Architektúra: Turing
Magórajel: 1500 MHz
GPU Boost órajel: 1770 MHz
CUDA magok száma: 1536
Textúrázók száma: 96
Blending egységek száma: 48
Integer CUDA magok száma: 1536
Tensor magok száma (ALU): 192 (12288)
Raszter órajelenkénti teljesítménye: 48 pixel
Effektív memória-órajel: 12 GHz
Memória típusa: GDDR6
Memóriabusz: 192 bit
Memória-sávszélesség: 288 GB/s
VRAM kapacitása: 6 GB
NVLINK (SLI) támogatás: nincs
PCI Express tápcsatlakozók: 8 tűs
PCI Express csatoló x16-os PCI Express 3.0

A GeForce GTX 1660 Ti abból a szempontból butított Turing architektúra, hogy nincs benne az RT mag, de 288 GB/s-os memória-sávszélesség mellett úgysem menne semmire a DirectX Raytracinggel, tehát ezen a szinten ez nem akkora érvágás. Mivel nem lesz hivatalos referenciamodell, így a gyártók alapvetően egyedi VGA-kat fognak hozni, amivel jön a gyári tuning is, vagyis a mag, illetve a GPU Boost órajele azért eltérő lehet a ténylegesen megjelenő termékek esetében. A tápcsatlakozó is megválasztható. A hivatalos ajánlás a 8 tűs konnektor, de akár 6 tűs PCI Express aljzattal is kiadható a VGA, de itt az energiafelvétellel kapcsolatos limitáció korlátozni fogja majd a lehetséges tuningot, így a legtöbb gyártó ezzel nem fog élni.

A GeForce GTX 1660 Ti modellek ára a gyári tuningtól, valamint a felszereltségtől függ, de úgy tudjuk, hogy 280 és 320 dollár közötti szintre érkeznek.

Forrás: PROHARDVER!  Írta: Abu85| |

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Rendben