Egyes adattárolókkal blokkolja a Windows 10 új frissítését a Microsoft

2019. április 30.

A májusi csomag akkor telepíthető, ha a PC-re nem csatlakozik USB-s adattároló, illetve SD-kártya.

A Microsoft hamarosan hivatalosan is kiadja a May 2019 nevű Windows 10 frissítést, amely ezután felkerül a Windows Update rendszerbe, így elkezdik majd frissíteni magukat az érintett számítógépek. Előre lehet azonban tudni, hogy lesz majd egy limitáció, ugyanis a redmondi óriáscég blokkolja az új csomagot azokon a gépeken, amelyekre USB-s adattároló, illetve SD-kártya csatlakozik. Ennek az oka, hogy a kiadásra váró kódban nem megfelelően történik meg a meghajtók áthelyezése, vagyis előfordulhat, hogy új lemezjelzést kaphatnak. Ez természetesen utólag korrigálható, de nem minden felhasználó tudja, hogy miképpen kell módosítani az adattároló betűjelét, miközben az elérési utakat egy ilyen változás össze tudja kuszálni.
A felhasználóknak nem kell tenni semmit, ugyanis a Microsoft már dolgozik a javításon, és a May 2019-es Windows 10 verzió települni fog, amint a szóban forgó gondot megoldották.
Alternatív lehetőség az USB-s adattárolók, illetve SD-kártyák leválasztása a Windows 10 frissítésének idejére, ugyanis maga a probléma csak a telepítés során érinti a rendszert.

Forrás: Abu85 | 2019-04-25 18:05 | PROHARDVER!

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Rendben